دانش آموزان بخوانند| ۱۹ توصیه مهم برای امتحانات نهایی اهدای اعضای بدن جوان مرگ مغزی مشهدی جان ۶ نفر را نجات داد هزینه هزار میلیاردی برای خریداری دستگاه و تجهیزات پژوهشگاه جامع علوم پزشکی در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (جمعه ۴ خرداد ماه ۱۴۰۳) | تداوم بارش‌ها تا اوایل هفته آینده رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد: ۱۸۶ پروژه نیمه تمام داریم که تا پایان سال تکمیل خواهد شد وزیر بهداشت: پژوهشگاه شهید رئیسی است همانند یک دانشگاه عمل می‌کند افتتاح پژوهشگاه شهید رئیسی و مجتمع آموزشی شهید خوارزمی در مشهد با حضور وزیر بهداشت+ فیلم هشدار ناپایداری جوی در ۹ استان کشور (۴ خرداد ۱۴۰۳) کشف بیش از ۲۷۰۰ عینک آفتابی قاچاق به ارزش ۱.۵ میلیارد تومان در بازار تهران ماجرای توقف یک حکم اعدام توسط شهید رئیسی و توبیخ قاضی چه بود؟ تفاوت انتقال مال غیر با کلاهبرداری ایران با جرم زدایی از مواد مخدر مخالفت کرد زائران رضوی در بازگشت به شهر‌های خود تعجیل نکنند | جاده‌های خراسان رضوی لغزنده است (۳ خرداد ۱۴۰۳) راهبرد شهیدجمهور برای چالش‌های زیست محیطی گره‌گشایی دیپلماتیک بود ارائه بیش از ۶۸۰۰ خدمت درمانی به حجاج ذخیره ۲ ماهه شیرخشک در کشور مهار آتش در منزل مسکونی واقع در خیابان فکوری مشهد+تصویر(۳ خرداد ۱۴۰۳) اولین اقدام دولت شهیدِ جمهور، واردات ۱۰میلیون دوز واکسن کرونا بود توزیع شیر رایگان؛ اقدامی که پس از ۶ سال وقفه با دستور شهید جمهور احیا شد
سرخط خبرها

سیگار الکترونیکی می تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد

  • کد خبر: ۲۲۰۷۴۰
  • ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۰
سیگار الکترونیکی می تواند خطر نارسایی قلبی را افزایش دهد
برخی معتقدند سیگار الکترونیکی (ویپینگ) جایگزین سالمی برای سیگار سنتی است. اما یک مطالعه جدید نشان می دهد که احتمال نارسایی قلبی را در افراد افزایش می دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر «یعقوب بن الحسن»، نویسنده ارشد این مطالعه از مرکز پزشکی بالتیمور در مریلند، گفت: «مطالعات بیشتر سیگارهای الکترونیکی را با اثرات مضر مرتبط می‌دانند و دریافتند که ممکن است آن‌طور که قبلاً تصور می‌شد بی‌خطر نباشد».

نارسایی قلبی اغلب پس از حمله قلبی ایجاد می‌شود و شامل ضعیف شدن قلب است به طوری که دیگر نمی‌تواند خون را به طور مؤثر پمپاژ کند. نارسایی قلبی می‌تواند ناتوان کننده باشد و منجر به بستری شدن در بیمارستان و مرگ شود.

در این تحقیق، محققان یک پایگاه داده سلامت ملی ایالات متحده را برای مقایسه استفاده از سیگار الکترونیکی و هرگونه تشخیص نارسایی قلبی در تقریباً ۱۷۶۰۰۰ بزرگسال بررسی کردند.

افراد به طور متوسط ۵۲ سال سن داشتند، ۶۰.۵٪ آنها زن بودند و کمی بیش از ۳۲۴۰ شرکت کننده در یک دوره پیگیری کمتر از چهار سال به بیماری قلبی مبتلا شدند.

تیم تحقیق گزارش داد احتمال ابتلاء به نارسایی قلبی در افرادی که سیگار الکترونیکی می‌کشیدند ۱۹ درصد بیشتر بود. این امر حتی پس از اینکه آنها سایر عوامل خطر بیماری قلبی و استفاده از مواد دیگر مانند تنباکو یا الکل را در نظر گرفتند، صادق بود.

به نظر می‌رسد که این اثر، نوع خاصی از نارسایی قلبی است که به عنوان نارسایی قلبی با کسر جهشی حفظ شده (HFpEF) شناخته می‌شود. در این شرایط، ماهیچه قلب سفت می‌شود تا قلب آنطور که باید در بین انقباضات پر از خون نشود. نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که موارد HFpEF در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

بن الحسن گفت: «فکر می‌کنم این تحقیق خیلی دیر شده است، به خصوص با توجه به اینکه چقدر سیگارهای الکترونیکی مورد توجه قرار گرفته‌اند. ما نمی‌خواهیم خیلی منتظر بمانیم تا در نهایت بفهمیم که ممکن است مضر باشد، و تا آن زمان ممکن است آسیب‌های زیادی وارد شده باشد. با تحقیقات بیشتر، ما موارد بیشتری را در مورد پیامدهای بالقوه سلامتی کشف خواهیم کرد و اطلاعات را در اختیار عموم قرار خواهیم داد.»

محققان خاطرنشان کردند که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده استعمال سیگار الکترونیکی را به عنوان وسیله‌ای برای ترک سیگار توصیه نمی‌کنند.

منبع: مهر

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->